Budo Moo-Gun The Kicking Academy

Taekwondo is het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid en het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect.

taekwondo
zumba

Zumba

Zumba brengt fitness en dansen samen in één effectieve workout. Dit effectieve fitnessprogramma geeft je een interval workout gebaseerd op de leukste Latijns-Amerikaanse dansstijlen als salsa, merengue en bachata. Zumba is de ideale les voor mensen die op een leuke manier willen afvallen of hun conditie willen verbeteren. Zumba is leuk, energiek en het geeft je een fantastisch gevoel!

Pump

Pump is ontwikkeld om je kracht en uithoudingsvermogen in de grote spiergroepen te verbeteren en daarbij zoveel mogelijk calorieën te verbranden om een maximaal effect te behalen. Het is combinatie workout fitness en krachttrainingen.

Pump
Young man boxing workout in an old building

Boxing For All

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken.

Karate school Assen Shin-Bu-Kan

Van oorsprong is karate een vorm van ongewapende zelfverdediging. Gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die de mens van nature heeft meegekregen. Daarbij kunnen bijvoorbeeld handen, voeten, ellebogen en kniëen effectief benut worden. De mentale instelling is echter minstens zo belangrijk als de aangeleerde technieken. Eigenlijk spreekt men liever van “karate-do”, wat “de weg van karate” betekent.

karate1
b88469932z_1_20170206112731_001g7tf5mpb_1-0

Aikido Shizen Ryoku

Aikido is een krijgskunst, welke per definitie gericht is op de-escalatie. Het gaat bij Aikido om het controleren en neutraliseren van de aanval en niet om het leren uitschakelen van de tegenstander (dualiteit). Aikido kent geen aanvalstechnieken, zoals andere krijgskunsten die kennen. De confrontatie met de partner wordt niet gezocht.